Kenu dragon

A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség IDBF által jóváhagyott paraméterekkel rendelkezik.

This newly developed shape is longer and narrower than the traditional 'tear-drop' blade paddles.

A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség IDBF által jóváhagyott paraméterekkel rendelkezik. Az ergonomikusabb fogás érdekében ovális nyéllel gyártjuk. Három fajta mankót gyártunk hozzá.

SizeLength (mm)Width (mm)Area (cm2)Weight (g)Offered to:
19800
20868
21,5950
Z19824
Z20892
Z21915
Z22960

Bilincses állítókás nyelünk

 
+Image

Állítókás rendszerünkön is változtattunk. Titka az egyszerűségében rejlik, amit egy excenteres rozsdamentes szerkezettel rögzítünk. Az egész bilincs szerkezet együtt készül a hozzátartozó nyéllel carbon prepregből. Nem alkalmazunk más anyagot, a lehető legegyszerűbb módon készül, így a meghibásodás ehetőségét szinte kizártuk, ezen kívül előnye, hogy szerszám nélkül, bárhol lehet aszorítóerőt kézzel állítani. A nyél és a bilincs felületek készítésénél alkalmazott speciális, a célnak legjobban megfelelő anyagok használatával a két felület finoman tapad egymáshoz, így kisebb szorítóerővel lehet ugyanakkora tapadást elérni más típusokhoz képest. Bármelyik típusú lapátunk rendelhető állítható nyéllel.

Nagyon fontos a nyél karbantartása:
Édesvízi használat esetén hetente egyszer, sós vízben minden használat után szétszedett állapotban szappanos vízzel tisztítsa meg az egymásba csúszó részeket! Illetve télen, és ha 2-3 hétnél hosszabb ideig nem használja a lapátot, akkor szétszedve kell tárolni.